Miután a Red Bull tavaly ősszel “végleg” ejtette Danyiil Kvjatot, a fiatal orosz versenyző a Ferrarinál talált Forma-1-es munkát, ő lett a Scuderia szimulátoros tesztelője.

Kvjat azonban a Daniel Ricciardo renault-s átigazolása miatti mozgásoknak köszönhetően újabb, negyedik esélyt kapott a Red Bulltól, 2019-től újra a Toro Rossónál vezet, így a Ferrari tesztelő nélkül maradt.

Könnyen lehet, hogy az oroszt orosz váltja majd, ugyanis a Williamsnél idén bemutatkozott, de a csapattól a szezon végén ki is került Szergej Szirotkin megy Maranellóba.

“A jövő héten rendeződik ez a kérdés, főleg, hogy a célunk az, hogy 2020-ban visszatérjek a Forma-1-es mezőnybe. A Ferrari potenciálisan jó hely, hiszen egyszerre három csapathoz kötődik az ember, a Haashoz, a Sauberhez és a Ferrarihoz. Nagyszerű opció” – mondta az orosz Championatnak Szirotkin a hétvégén.

Azért nem csak Szirotkin van a képben, a korábbi Sauber-pilóta, a Mercedes programjából ősszel elengedett Pascal Wehrlein is esélyes az állásra.

“Igen, lehetséges, hogy ő lesz a szimulátoros pilótánk” – erősítette meg Sebastian Vettel a svájci Blicknek.

Korábban Robert Kubica is komoly jelölt volt a posztra, ám a lengyel végül versenyzői ülést – Szirotkinét – kapott a Williamsnél 2019-re.