Míg tavaly három futamgyőzelemmel, 305 szerzett ponttal a bajnokság 3. helyén zárva a Mercedes tökéletes második számú pilótájaként teljesített, a finn idén egy futamot sem tudott nyerni, számos hétvégén meg sem tudta közelíteni Lewis Hamilton tempóját, és végül 247 pontjával csak az 5. lett az egy fordulóval hosszabb szezonban.

Maga Bottas is többször elmondta, hogy az elvárásaihoz képest ez volt az eddigi legrosszabb éve, ugyanakkor kétszeres világbajnok honfitársa, Mika Häkkinen az Unibetnél vitt rovatának legfrissebb anyagában megvédte a versenyzőt.

“Az azerbajdzsáni győzelmet egy defekt vette el tőle, és a szezon nagy részében Lewis Hamiltont kellett támogatnia, miután a Ferrari nyomás alá helyezte a Mercedest. Naná, hogy Valtteri szeretett volna futamokat nyerni, de a Forma-1-ben gyorsan megtanulja az ember, hogy a sikerhez vezető út nem mindig egyenes.”

“Emlékszem, amikor a csapattársaim és olyan nagy nevek ellen versenyeztem, mint Ayrton Senna, Alain Prost és Nigel Mansell. Én akkor még nem tudtam győzni, de sokat tanultam abból, figyeltem őket, emellett keményen dolgoztam a csapatnál, lépésről lépésre haladtam. A folyamatos fejlődés a lényeg, egyik nap gyorsabb az ember a csapattársánál, máskor lassabb” – magyarázta az egykori Lotus- és McLaren-pilóta.