A Forma-1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg a szezonzáró után természetesen újra gratulált volt csapatának és Lewis Hamiltonnak a világbajnoki címekhez, ám a német pilóta az Abu-dzabi Nagydíjat követően az erősen finiselő Red Bull-os Max Verstappent emelte ki az év igazi csillagaként:

“Bizonyította, hogy tanult a szezon eleji hibákból, a tempója pedig mindig is megvolt. Az idény második felében mindent összerakott, talán ő volt a mezőny legjobbja. Fenomenális munkát végzett, az autó is fejlődött, jobb lett a csomag. Élvezet volt figyelni.”

Rosberg szerint jó Honda-motorral a holland 2019-ben bajnoki esélyesként küzdhet majd:

“Ha nem Lewis Hamilton az ember, akkor eltart egy ideig a tanulási folyamat. De Verstappen nagyon sokat fejlődött, csak egy kicsit még mindig sokat vállal. Ebből kell még egy kicsit visszavennie, de már látja is. Ha jó autója lesz, akkor a bajnoki címért küzdhet jövőre.”

A 2016-os bajnok egy másik interjúban a Ferrari idei évéről is beszélt.

“A Ferrarinak tulajdonképpen csak mennie kell tovább ezen az úton 2019-ben. Képesek voltak ragyogó autót építeni, ennek alapján én úgy vélem, hogy a téli szünet után is nagyon erősen térnek majd vissza” – kezdte, hozzátéve, hogy a csapatmunkára, a csapatutasításokra kell még nagyobb figyelmet fordítaniuk.

“Nagyon sok stratégiai hibát követtek el, és az egység sem volt meg teljesen. Fura, mert a Ferrari mindig is élenjárt a csapatutasítások terén. De ha a versenyző nem érzi a csapat teljes támogatását, az fejben is árthat, ronthatja a koncentrációt. Ha nincs meg az összhang a csapattal – és Sebastian esetében így volt –, akkor nem könnyű.”

Rosberg: Verstappen még Hamiltonnál is jobb volt 1

“Azt se feledjük, hogy Sergio Marchionne (a Ferrari júliusban váratlanul elhunyt elnöke – a szerk.) nagyon aktív szerepet vállalt a csapatnál. Persze mondhatjuk, hogy a Mercedesnek is sikerült jól dolgozni Niki Lauda nélkül.”

“Ezzel együtt nem hiszem, hogy 2019 lehet Sebastian utolsó esélye a bajnoki sikerre. A jövő év csak egy újabb esély. Nehéz éve volt, sok kritikát kapott, de én is így voltam 2015-ben – Lewis tökéletesen versenyzett, én viszont hibákat követtem el. A fő, hogy az ember visszaszerezze az önbizalmát, és Sebastian képes erre. Továbbra is ő az egyik legjobb.”