A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, a 19 éves Mick idén, második szezonjában szédületes hajrával megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnoki címet, így logikus volt, hogy egy kategóriával feljebb lépjen 2019-re.

Mostanra hivatalossá is vált a dolog, a kis Schumi eddigi F3-as csapata, a Prema színeiben a Forma-2-ben versenyez tovább a jövő évben. Mivel az F2 a Forma-1 kísérőszériája, Mick közvetlenül szem előtt lesz.

A Prema 2016-ban az immár Red Bull-os Pierre Gaslyt vezette a GP2-es címig, míg 2017-ben az új Ferrari-versenyzőt, Charles Leclerc-t juttatta a Forma-2-es bajnoksághoz. A csapat idei legjobbja, Nyck de Vries a 4. lett az F2-ben idén.

Schumacher a csütörtökön Abu-Dzabiban kezdődő téli teszten már pályára is lép a Prema Forma-2-es autójával.

“Nagyon várom, hogy a jövő évben a Premával elindulhassak az első Forma-2-es idényemben. Úgy gondolom, hogy ez a logikus lépés, ugyanis szeretném tovább gyarapítani a műszaki ismereteimet és fejleszteni a vezetési képességeimet. Az is egyértelmű volt számomra, hogy a Premával menjek a Forma-2-be. Nem is tudom, hogy mondjak köszönetet a Prema családnak az eddig elért sikerekért!” – mondta a fiatal pilóta.