A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon Daniel Ricciardo öt év után végleg elbúcsúzott a Red Bull Racingtől. A jövő évtől a Renault-nál versenyző ausztrált a csapatfőnök Christian Horner csapatfőnök meleg szavakkal búcsúztatta, úgy véli, Ricciardo és Max Verstappen párosánál még nem dolgozott jobbal:

“A kettejük közti dinamika, tisztelet és egymás ösztönzése szempontjából talán ez volt a legjobb pilótapárosom a pályafutásom során. Nagyon jó kapcsolat volt, új szintre emelték a másikat.”

Horner elárulta, hogy Ricciardo előléptetése előtt azért voltak benne kérdőjelek:

“Ironikus, de amikor azon gondolkodtunk, kivel pótoljuk Mark Webbert, voltak kételyeink. Ott volt Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo és Kimi Räikkönen is. Daniel esetében a legfőbb kérdés nem is a tempója volt, hanem az, hogy a Toro Rossónál nem igazán láttuk őt csatázni. De aztán amint beült a Red Bullba, mást se csinált, mint előzött, mostanra talán ő a mezőny legjobbja ebben.”

F1: Verstappenékkel lesznek még problémák 1

“A személyisége nagyon jól passzolt a brandhez, a csapatban imádtuk az energiáját. A Maxszal való viszonya tekintetében pedig elég csak megnézni, mennyit bolondoztak, ugratták egymást. Most, a fejezet lezárultával csakis a legjobbakat kívánhatjuk neki. És kezdődik egy új fejezet egy új fiatal tehetséggel, Pierre Gaslyval.”

Gasly tavaly ősszel mutatkozott be a Toro Rossónál, ottani főnöke, Franz Tost szerint a nagycsapatnál is megállja majd a helyét, bár az osztrák szakember szerint biztosan lesznek súrlódások Verstappennel.

“Szerintem jó lesz a viszonyuk. Mindketten sikeresek akarnak lenni, és persze előbb vagy utóbb lesznek problémáik, de ez normális a Forma-1-ben. Ugyanazokért a pozíciókért küzdenek. De úgy gondolom, mindketten profik és a lehető legjobban oldják majd meg ezt. Pierre nagyszerű munkát végez, nagyon sokat fejlődött a szezon során, és nagyon örülök a sikerének” – magyarázta.

A francia ifjoncot a Toro Rossónál a korábbi pilóta, a 2015-ben a Red Bullhoz is előléptetett, de aztán a kiscsapathoz visszahelyezett, majd tavaly ősszel az energiaital-gyártó által teljesen ejtett Danyiil Kvjattal pótolják. Tost bízik benne, hogy a 24 éves orosz képes lesz élni a negyedik lehetőséggel:

“Azt hiszem, korábban hibákat követtünk el. A GP3-ból a Forma-1-be való előléptetés szerintem még rendben volt, de talán korán került a Red Bull Racinghez, hiszen csak egy szezont töltött el nálunk. De mostanra sokkal érettebb, ismeri a csapatot is, és ha versenyképes autót adunk, akkor ő is versenyképes lesz, ezt garantálom.”

F1: Verstappenékkel lesznek még problémák 2