A Williams múlt csütörtökön bejelentette, hogy a Mercedes-ifjonc Forma-2-es bajnok George Russell mellett az F1-es versenyzéshez nyolc év kihagyás után visszatérő Robert Kubicát indítják majd.

A 33 éves lengyel természetesen örül, hogy újra ott lehet majd a rajtrácson – másképp nem is fogadta volna el a szerepet –, de azt sem titkolja, hogy az idén sosem látott mélységbe jutott brit alakulatnál komoly gondok vannak, például még azt sem tudja, ki lesz a versenymérnöke.

“Ez volt az egyik fő kérdés a szerződés aláírása előtt, de még mindig nem kaptam választ” – mondta a hétvégén Abu-Dzabiban az Eleven Sportsnak. “Próbáltam a hétvége során megtudni, hogy minél előbb elkezdhessük a közös munkát a teszten, ugyanis itt az ideje, hogy összeszokjunk. De egyelőre nem tudom, ki lesz az.”

Az idén a Williams tesztpilótájaként dolgozó Kubica azt mondja, a sereghajtóvá süllyedt csapattól menekülnek a dolgozók, újakat pedig nehéz fogni:

“Nem könnyű időszak ez, mert sokan távoztak. Jó dolgozókat pedig nehéz találni, hiszen látják, hogy nincs gyors autónk. A legtöbbjükben ott a szenvedély, ezért a legjobb csapatoknál szeretnének dolgozni.”

A fentiek ellenére a 2019-es autó versenyképessége miatt egyelőre nem akar aggódni:

“Elég rég vagyok már a szakmában ahhoz, hogy egy olyan autó miatt aggódjak, ami csak jövő február végén lép pályára. Az aggódás semmin sem változtatna. 2008-ban a BMW-vel négy másodperc hiányzott a teszteken, de két hónap alatt megfordítottuk a helyzetet. A Williams más helyzetben van, ilyen csodák nem lesznek. Realistán állok a jövő évhez. Ha Ausztráliában a nyolcadik-kilencedik lehetek, az már jó lesz, de nem is igazán nekem kell ilyen célokat szabnom.”