Michael Schumacher és Sebastian Vettel 2007 és 2012 között zsinórban hatszor nyerte meg a Race of Champions (Bajnokok tornája) gálaversenyt Németország színeiben, a következő kiadáson pedig a hétszeres világbajnok legenda után most a fiúval, Mick Schumacherrel is nekifut Vettel.

A 19 éves kis Schumi idén megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnoki címet, így teljes joggal vesz majd részt a világ versenyzőinek krémjét felvonultató, jövő januárban a mexikóvárosi Hermanos Rodriguez pályán zajló viadalon.

“Nagy örömömre szolgál, hogy az FIA Forma-3-as Európa-bajnokaként meghívást kaptam a Race of Championsre, az pedig még inkább, hogy Sebastian Vettel partnere lehetek majd a német csapatban. Nem lesz könnyű, mert Sebastian a ROC egyik nagyágyúja, de szeretnék felnőni a feladathoz!” – mondta Schumacher Vettel eddigi sikereire utalva.

Vettel újra Schumacherrel dolgozik 1

 

“Megtiszteltetés, hogy részt vehetek a versenyen, amelyet édesapám is nagyon szeretett, és amelyen Sebastiannal közösen igen magasra tették a lécet.”

“Sok-sok neves versenyző lép majd pályára, alig várom hogy megismerkedhessek velük és ellenük küzdhessek. Nagyon várom a közös mókát, amivel remélhetőleg a mexikói nézőket is jól elszórakoztatjuk majd. Természetesen mindent beleadok majd, hogy a lehető legtovább jussak az egyéni versenyben és hogy Sebastiannal elhódíthassuk a Nemzetek Kupáját!”