A Forma-1-ből 2011-es ralibalesete után kipottyant Robert Kubica nyolc év után újra ott lesz a rajtrácson, ha hinni lehet a híreknek.

A brit Motorsport/Autosport, valamint a lengyel RMF rádió is arról tudósít, hogy a Williamsnél idén tesztpilótaként alkalmazott 33 éves lengyel a napokban a hét elején megegyezett a 2019-es versenyzői szerződésről a Williamsszel, most már csak – valószínűleg holnapi – bejelentés van hátra.

Az RMF hozzáteszi, hogy Kubicát a lengyel PKN Orlen olajcég támogatta meg 10 millió euróval – ez Lengyelország eddigi legnagyobb összegű egyéni sportszponzorációs üzlete.

A Williamsnél idén a kanadai Lance Stroll és az orosz Szergej Szirotkin vezetett, előbbi jövőre az apja által felvásárolt Force Indiánál folytatja, utóbbi pedig távozni kényszerül az F1-ből, legalábbis a rajtrácson biztosan nem lesz ott.

Míg Kubica igazolásának bejelentése holnapra várható, a Williams másik jövő évi versenyzője már megvan: a motorszállító Mercedes a Forma-2-es bajnokjelölt neveltjét, George Russellt juttatta be a csapathoz.