Lewis Hamilton már a Mexikói Nagydíjon lezárta az egyéni világbajnokságot, a Mercedes pedig a két héttel ezelőtti Brazil Nagydíjon húzta be zsinórban ötödik világbajnoki címét, de azért maradt még egy kis hiányérzet a csapatnál: a tavaly három versenyt is nyerő Valtteri Bottas idén még futamgyőzelem nélkül áll. Ha a finn nem nyer Abu-Dzabiban, 2012 óta először fordul majd elő, hogy az ezüstnyíl egyik pilótája a teljes szezonban nem áll a dobogó legfelső fokára.

“A világbajnokság terhe immár lekerült a vállunkról, szóval ennek a futamnak úgy vághatunk neki, hogy igazán nem kell visszafogni magunkat. Az ezüstnyíl idén 10 futamot nyert eddig, és szeretnénk még egyet hozzáadni, különösen Valtterivel, aki több győzelmet is elbukott a balszerencse vagy csapatutasítás miatt” – emelte ki a főnök, Toto Wolff.

Nagy kérdés, hogyan lehetne Bottast a győzelemig juttatni, ha nem elég versenyképes, főleg, hogy Hamilton és ő maga is arról beszélt korábban, hogy lelassítós, pozíciót átadós ajándékgyőzelmet nem szeretne kapni.

Az autó mindenesetre jó lehet, az előzmények alapján a Mercedes a favorit az abu-dzabi helyszínen.

“Zsinórban négy futamot nyertünk a Yas Marina pályán annak ellenére is, hogy sok lassú és közepes tempójú kanyar van rajta. Sikerült fejlődnünk az ilyen jellegű pályákon, így bízunk benne, hogy Abu-Dzabiban is erősek lehetünk, és szépen fejezhetjük be a hihetetlen 2018-as idényt” – mondta Wolff.