A nyár végi Belga Nagydíj óta először örvendhet kettős pontszerzésnek a Haas csapata. Romain Grosjean és Kevin Magnussen a nyolcadik és a kilencedik helyen ért célba a 2018-as F1-es Brazil Nagydíjon, hat pontot gyűjtve ezzel.

Romain Grosjean ott ért célba, ahonnan indult, de nem volt unalmas futama, az elején Marcus Ericssonnal akadt össze a francia. „Nagyon boldog vagyok, örülök a csapat sikerének is. Az autón keletkezett sérülést is figyelembe véve le vagyok nyűgözve. Nagyjából egy másodpercet érő leszorítóerő hiányzott az autóról. Remek munkát végeztünk a beállítások terén, a baleset nélkül simán a legjobbak lettünk volna a nagycsapatok mögött.”

„Még ha messze is vagyunk a Renault-tól a pontok tekintetében, az utolsó két versenyt jó lenne dupla pontszerzéssel zárni” – utalt a konstruktőri csatára Grosjean, ahol jelenleg 24 pont a Haas lemaradása a Renault-hoz képest. Ahhoz, hogy az amerikai alakulat megelőzze a francia csapatot, legalább az egyik pilótájuknak dobogón kell végeznie a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon, amire vajmi kevés esély látszik.

F1: Dupla pontszerzésnek örülhet a Haas 1

Kevin Magnussen a 10. helyről várhatta a piros lámpák kialvását. „Kemény volt az első kör. Jól rajtoltam és szépen átjöttem az első két kanyaron, de utána letoltak a pályáról a négyes kanyarban, így vesztettem néhány pozíciót. Vissza kellett szereznem az elvesztett helyezéseket, és felzárkózni Romainra” – foglalta össze versenye nehézségeit a dán.

A Haas konstruktőri ötödik helye szinte biztos, elnézve a hatodik helyezett McLaren jelenlegi formáját. Alonsóék lemaradása 28 pont az előttük állóhoz képest.