Az Alfa Romeo Sauber 2019-ben a veterán Kimi Räikkönen és az újonc Antonio Giovinazzi párosával áll rajthoz, míg az elmúlt négy évben náluk versenyző Marcus Ericsson tartalékosként marad a svájci alakulatnál.

A 28 éves svéd ugyanakkor a kispadozásnál többre vágyott, így a jövő évre az USA-ban, a Schmidt Peterson Motorsport Indycar-csapatánál szerzett versenyzői ülést. Mivel Ericsson így csak korlátozottan áll majd a Sauber rendelkezésére, a hinwili csapat így egy másik tartalékost is keres.

Miután a Mercedes ősszel végleg szakított Pascal Wehrleinnal, a Saubernél 2017-ben versenyző német logikus választás lehetne, de a Ferrari szimulátoros fejlesztői állására is esélyes a pilóta, emiatt viszont mégsem olyan vonzó a Sauber-főnök Frederic Vasseur számára.

“Őszintén szólva még nem beszéltünk erről. Ha Wehrlein megkapja a szimulátoros munkát a Ferrarinál, akkor szerintem a gyárban marad majd, Oké, talán Monza és Monaco megoldható lenne.”

“De szerintem az lenne a legjobb stratégia, hogy Marcus mellett egy ifjoncba invesztáljunk, akit felkészíthetünk a jövőre. Ez lesz az elsődleges szempont. Persze nem könnyű olyan pilótát találni, akinek megvan a 40 pontja (a Forma-1-es versenyengedélyhez, a szuperlicenchez)” – magyarázta Interlagosban.