Noha az F1-nek hátat fordít 2018 végén Fernando Alonso, a spanyol veteránt továbbra is a versenypályákon láthatjuk majd. Mint most kiderült, 2019-ben újra megpróbálkozik a tripla korona hiányzó részének elhódításával, ugyanis a McLaren kötelékében elindul a 2019-es Indy 500-on.

Alonsónak már megvan a monacói győzelem, és idén a Le Mans-i 24 óráson is győzelmet aratott. A spanyol 2017-ben is elindult Amerika legnagyobb presztízsű versenyén, amit vezetett is, ám a Honda-erőforrással hajtott autó nem bírta végig a versenyt.

Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke befejezetlen ügyként tekint vissza a legutóbbi próbálkozásra. „A McLaren hosszú múlttal rendelkezik az Indy 500-at tekintve. Egyetlen ilyen verseny sem habostorta, komoly kihívásnak nézünk elébe. A legnagyobb tisztelettel tekintünk a versenyre és a kihívókra. Nincsenek illúzióink, de versenyző típusok vagyunk, csakúgy, mint Fernando” – mondta a szakember.

A pilóta is megszólalt a bejelentéssel kapcsolatban. „Kijelentettem, hogy a céolm a hármas korona megszerzése. Hihetetlen élményekben volt részem 2017-ben, és a szívem mélyén tudtam, hogy visszatérek még, ha lesz lehetőségem. Örülök neki, hogy mindezt a McLarennel tehetem meg.”

„Kemény verseny lesz ez a legjobbak ellen, hatalmas kihívás. Azonban versenyzők vagyunk, ezért élünk. Az egyik dolog, amit leginkább várok, az a szurkolók, fantasztikusak” – tette hozzá a spanyol.

A McLaren valóban komoly múlttal rendelkezik a indianapolisi 500 mérföldesen, háromszor nyerték meg azt, utoljára 1976-ban. Arról még nem tudni, hogy milyen motor fogja hajtani Alonso gépét, a mezőny Chevrolet és Honda erőforrásokat használ.