A Toro Rosso idei pilótái közül a francia Pierre Gasly jövőre már Daniel Ricciardo utódjaként a Red Bullnál vezet, az ő pótlására viszonylag gyorsan igazolták is a tavaly kirúgott Danyiil Kvjatot, azonban Brendon Hartley sorsa hivatalosan továbbra sem dőlt el.

Ha hivatalosan nem is jelentettek még be semmit, nagyon úgy fest, hogy az új-zélandi a nem túl meggyőző 2018 után nem maradhat, az olasz Motorsport pedig úgy tudja, már eldőlt, hogy elbúcsúztatják őt, és a helyére a thai-angol Forma-2-es tehetség, Alexander Albon kerül. A lap szerint a bejelentést két hét múlva, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj környékén teszik majd meg.

F1: Megvan a Toro Rosso-versenyző 1

Az ugyanakkor már biztos, hogy a visszatérő Kvjat Abu-Dzabiban autóba ül, a Ferrari elengedte az idén szimulátoros fejlesztőként dolgozó oroszt, aki így a versenyt követő kétnapos gumiteszten vezethet a Toro Rossónál.

“Minden egyes kilométer hasznos lesz számára. Az elképzelésünk az, hogy így megismerkedhet az új gumikkal, és képet kap az autóról, még ha az aerodinamikai változások miatt a jövő évi más is lesz” – mondta a brit Autosportnak a csapatfőnök Franz Tost.