Nemrégiben felröppent, hogy a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene és a technikai igazgató Mattia Binotto viszonya megromlott, ezért az utóbbi szakember távozhat Maranellóból, és akár a Mercedesnél is kiköthet.

Arrivabene a Ferrari múlt hétvégi évzáró rendezvényén nyilatkozva kategorikusan visszautasította a fentieket, aknamunkát lát a háttérben:

“Egyszer és mindenkorra tisztázzuk: a Mattiáról szóló pletykák kamuhírek, amiket azért dobtak be, hogy destabilizálják a csapatot. Megpróbálnak zavart kelteni ott, ahol nincs, de én nem is akarok többé ilyen alaptalan pletykákat kommentálni.”

“Az idény során több destabilizációs kísérlet is volt, néha a pilótákról jelentek meg sztorik, máskor a műszaki gárdáról. Ami az én pozíciómat illeti, arról pedig az ügyvezetőt, Camillierit kérdezzék” – magyarázta az Autosportnak Arrivabene, akinek szintén felmerült már a távozása korábban.

A csapatfőnök leszögezte, hogy kiszállások helyett inkább még újabb szakemberek érkezésére lehet számítani a Scuderiánál:

“Soha senki nem beszélt búcsúról, ugyanakkor szó lehet erősítés érkezéséről. Ez viszont időbe telik, majd a jövő évben foglalkozunk a kérdéssel. Ma ez a csapat, méghozzá jó és kompakt csapat. Ha lesz még erősítés, azt kapkodás nélkül intézzük, és hangsúlyozom: ha, csak akkor, ha tényleg szükséges.”

“A fő irányvonal a stabilitás, és ha új embereket veszünk fel, azok nem fogják aláásni a jelenlegi stáb szilárdságát. Egy működő csapatnál nincs szükség forradalomra, csak erősítésekre. Én sosem hittem a forradalmakban, sokkal inkább a szerves fejlődésben.”