A Thejudge13 Forma-1-es blog olaszországi szóbeszédekre hivatkozva érdekes forgatókönyvet vázolt fel a gyári csapatok közti lehetséges mozgásokról.

Arról néhány hete már hallani, hogy a Ferrari technikai főnöke, Mattia Binotto és a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene viszonya nem a legjobb, ezért nem elképzelhetetlen, hogy a csapatnál új munkamódszereket bevezető, és ezzel valószínűleg az idei formajavulást is elősegítő szakember távozik.

Hogy hova? Talán épp a nagy ellenfél Mercedeshez, ahol ugyan most a korábban a szintén a Ferrari technikai főnökeként dolgozó James Allison a fő műszaki fejes, ám helyzete talán nem olyan biztos, hiszen az ő irányítása alatt készült autóval nem olyan domináns a Merci, mint korábban, ráadásul Maranellóban közismerten nem tudott jól együttműködni a két szakember, így Stuttgartban dönthetnek úgy, hogy megérné a csere.

F1: A Renault viszi a Merci-főnököt, a Merci a Ferrariét? 1

Allison ebben az esetben sem maradna munka nélkül, ugyanis további pletyka, hogy a gyári csapatot még mindig építő Renault-nál nagyon szívesen fogadnák őt, és ahogy Daniel Ricciardo esetében is, az amúgy spórolós francia gyártó az ászok esetében hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni.

Allisonnak nem lenne új a Renault, hiszen néhány évvel ezelőtti Lotus-korszak dobogókat és futamgyőzelmeket hozó éveiben is ő volt az enstone-iak technikai főnöke, épp az ottani munkája alapján csábította el a Ferrari.