A ferraris Kimi Räikkönen a Motorsport.comnak adott nagyobb interjút a napokban, a finn beszélt a Forma-1-es kezdetekről, arról, hogy a sportágba való kerülése előtt még futamot sem látott, de a visszahúzódó finnt egyebek mellett arról is megkérdezték, hogy vajon elfogadná-e, ha egyáltalán nem kellene szponzori megjelenésekkel és a sajtóval foglalkoznia, cserébe viszont alacsonyabb fizetést kapna.

“Nem, ezt nem akarom. Szerintem mindenki (a pilóták) lelépne! De nem is hiszem, hogy a médiától jön a fizetésünk” – mondta, majd kikelt az F1-es sajtó ellen.

“Az emberek mindig panaszkodnak, hogy jaj, az F1 nem izgalmas, nem ilyen, nem olyan, meg kérdezgetik, hogy miért nem nagyobb az érdeklődés. De hogy őszinte legyek, annyi baromság jelenik meg a médiában, pletykák, hülye sztorik, pedig ezek nélkül szerintem sokkal jobb lenne az F1.”

“Annyi hülyeséget találnak ki az újságírók, hogy az szerintem már ténylegesen árt az F1-nek. Ha kevesebb kamu és több igaz, valódi dolog lenne, az sok szempontból jobb lenne az F1-nek.”

A 39 éves finn a paddockbeli és a csapaton belüli intrikákat is hasonlóan utálja:

“Azoknak is nagy szerepe van. Szerintem ezek nélkül is jobb lenne az F1, bár manapság minden sportágban ez a helyzet, ahol nagy pénzek forognak. Szerintem nem tesz jót ez sem, de az emberek szeretnek játszadozni.”

F1: Räikkönen kiosztotta a médiát 1

A 2007-es világbajnok F1-hez kapcsolódó, nem kedvelt dolgainak listáján az utazás is előkelő helyen szerepel:

“Szülőként megvolt már az a korszak, amikor a kisfiam állandóan ott kapaszkodott a lábamon, ilyenkor nagyon pocsék azt mondani, hogy oké, apuci két hét múlva jön haza. És lassan a kislányom is eljut ebbe a ragaszkodó korszakba. Néha, amikor fáradt az ember, felmerül azért a kérdés, hogy mi a francot keresek itt, mikor máshol is lehetnék, otthon. De ez természetes.”

Räikkönen az év végén elhagyja a Ferrarit, 2019-ben az Alfa Romeo Saubernél versenyez majd, így legalább az utazásból kevesebb jut neki, hiszen bár a versenyhétvégéken ott kell majd lennie, de a gyári munka után minden este hazatérhet, Olaszország helyett csak az otthonától bő fél órára fekvő Hinwilbe kell majd átugrania.