Kimi Räikkönen a 2018-as idény végén elhagyja a Ferrarit, hogy a jövő évtől első Forma-1-es csapatánál, az Alfa Romeo Saubernél folytassa pályafutását. A 39 éves finn az átigazolás kapcsán a Motorsport.comnak elárulta, hogy a 2001-es sauberes tesztje előtt nem is igazán foglalkozott az F1-gyel, még egy futamot sem látott.

“Nem emlékszem, hogy bármikor is arról álmodoztam volna, hogy egy nap a Forma-1-be kerülök. Gyerekként a gokartozásban biztosan álmodozik az ember, de őszintén mondom, hogy én azt sem hittem, hogy a gokartozásból továbbléphetek majd a versenyautókba, hiszen nem volt pénzünk” – mesélte a 2007-es világbajnok.

“Aztán néhány nagyon okos ember mellém állt, és amikor elkezdtek jönni a győzelmek a Forma Renault-ban, arra gondoltam, hogy oké, ebből talán meg is élhetek, de még így is nagyon meglepett, amikor fizető állást ajánlottak a japán Forma-3-ban. Aztán hirtelen más irányba fordultak a dolgok, a Forma-1 felé.”

A kérdésre, hogy a karrierje során történt-e vele olyasmi, amit előzőleg el sem tudott képzelni, találkozott-e egy példaképével, vagy hasonló, így felelt:

“Nem is tudom, biztosan van olyasmi, amit előtte lehetetlennek gondoltam volna, de igazából az első F1-es tesztem előtt nem is láttam Forma-1-es versenyt. Nem is voltak nagy reményeim, úgy voltam vele, hogy oké, elmegyek, megnézem, milyen is ez a Forma-1, de nem agyaltam túl sokat rajta. Nyilván reméltem, hogy jól megy majd, de nem görcsöltem, úgy voltam vele, hogy majd meglátjuk.”

Räikkönen sosem látott F1-futamot az F1 előtt 1

Räikkönen 2001-ben a Saubernél csapattársával, Nick Heidfelddel