Az Alfa Romeo Sauber 2019-nek új pilótafelállással fut neki, Charles Leclerc a jövő évre helyet cserél a ferraris Kimi Räikkönennel, a finn veterán mellé pedig a maranellóiak újabb neveltje, Antonio Giovinazzi kerül.

Bár a négy közös év után Marcus Ericssont is megtartották tartalékosnak, a svéd komolyabb munkát is keresett és talált: ma bejelentették, hogy 2019-től az USA-ban, a Schmidt Peterson Indycar-csapatnál versenyez majd, a nyári horrorbalesetben megsérült kanadai pilóta, Robert Wickens helyén.

“Nagy megtiszteltetés, hogy a Schmidt Peterson Motorsports engem választott az egyik 2019-es Indycar-pilótájának. Öt F1-es év után ez tökéletes lépésnek tűnik a karrierem szempontjából. Alig várom, hogy megkezdhessem a munkát az SMP-vel, a csapat tagjaival, nagyon jókat hallottam róluk!” – mondta Ericsson.

“Komoly sikereik voltak már az évek során, én pedig keményen fogok dolgozni, hogy tovább javuljanak az eredmények. Az Indycarban nagyszerűnek tűnik a verseny, izgatottan várom, hogy én is részt vehessek benne. Sokat kell majd tanulnom, új pályák, oválos vezetés stb. Tudom, hogy nem lesz könnyű, de nagyon várom ezt a kihívást!”