A vasárnapi Mexikói Nagydíjon Sebastian Vettel ugyan a 2. lett, de ez már messze nem volt elég ahhoz, hogy legalább az elvi esélyeit életben tartsa, Lewis Hamilton behúzta az ötödik világbajnoki címét, amit a ferraris német csak látható szomorúsággal nyugtázhatott.

Vettel a szezon közepéig komoly esélyesnek látszott, ám a hazai versenyén, a Német Nagydíjon az élről csúszott ki, később, ősszel pedig Monzában, Szuzukában és Austinban is balesetekbe keveredett, újra és újra a mezőny végére esett vissza, miközben Lewis Hamilton senkitől sem zavartatva gyűjtötte a pontokat, a győzelmeket.

A Mexikói Nagydíj után a négyszeres világbajnokot megkérdezték, hogy szerinte mi volt a fordulópont, hol került lejtőre az idei év, Hockenheim, esetleg Monza volt-e a kulcspillanat.

“Hogy őszinte legyek, se ez, se az. Szerintem Szingapúr volt. Onnantól pár futamon keresztül nem volt meg a tempónk, nem tudtuk tartani a lépést a Mercedesszel, ráadásul történt még pár dolog is, amik szintén nem segítettek, a hibáink, az általam elkövetett hibák” – kezdte.

Vettel: Szingapúr volt a fordulópont 1

“Nem lehetek túl szigorú magammal a németországi eset miatt, mert nem arról van szó, hogy… Sokkal nagyobb hibáim is voltak idén, egyszerűen csak az volt a legköltségesebb (a pontok tekintetében). Sajnos ez is hozzátartozik a versenyzéshez: amikor nagyon nyomja az ember, néha átbillen a határon. A rossz kanyarban nyomtam meg. Mindegy, ez már a múlt, nem foglalkozom vele túl sokat.”

“Úgy vagyok vele, hogy ez is benne van a versenyzésben, másokkal is előfordul néha. Szóval szerintem az, hogy az elmúlt hétvégéken hiányzott a tempónk, sokkal meghatározóbb.”

Vettel beismerte, hogy a végső vereség nem érintette jól, de azt ígérte, magára fog találni:

“Nem akarok túl nagy ügyet csinálni a mai napból. Azért eléggé előre lehetett látni az eredményt, persze azért így már más. Az ember egész évben a bajnoki címért dolgozik, de eljön a pont, amikor már nem rajta múlik, ami nyilván nem egy jó dolog, és a csalódottság, a rossz kedv is természetes, ugyanakkor úgy gondolom, hogy két hét múlva, Brazíliába már erősen érkezem majd.”

“A csapat is ezt érdemli, a maranellói srácoknak is tartozom ezzel, és mindenkinek, aki támogatott. Most talán nem én vagyok a világ legboldogabb embere, de két hét múlva újra autóba ülhetek, mindig is ez volt az álmom, szóval van ok az örömre.”

Vettel: Szingapúr volt a fordulópont 2