Szinte minden F1 versenyzőülés elkelt már 2019-re, a két kivétel a Toro Rosso és a Williams 1-1 ülése. Utóbbiért nagy verseny folyik, miután korábban kiderült, hogy az egyik autót a Mercedes-tartalék George Russell kapja meg. Az F2-es listavezető csapattársa még nem tisztázott, jelenleg Szergej Szirotkin, Robert Kubica és a Force Indiától kitúrt Esteban Ocon a legnagyobb esélyesek.

Legalábbis egészen eddig így volt, ám a 2018-as F1-es Mexikói Nagydíj hétvégéjén még egy pilóta bejelentkezett a szabad ülésre. Esteban Gutierrezről van szó, aki utoljára 2016-ban volt a mezőny tagja. A mexikói nem unatkozik, a Mercedes szimulátoros pilótájaként jelenleg is részese a száguldó cirkusznak.

„Keményen dolgozom, sokat készülök, nagyon motivált vagyok. Nagyszerű csapatról van szó, az egyik legtiszteletreméltóbbak” – utalt a Williamsre Gutierrez. „Nehéz évek vannak mögöttük, de az embereikkel ez a csapat képes felzárkózni a mezőny többi részéhez. Úgy érzem, sokat tudok nyújtani még a Forma-1-nek” – mondta a korábbi egyszeres pontszerző.