A két Red Bull és Lewis Hamilton mögül várhatja a 2018-as F1-es Mexikói Nagydíj rajtját Sebastian Vettel. A németnek még van minimális esélye a bajnoki címre, ám ha nem történik valami nagy kavarodás, a vasárnapi futamon Hamilton be fogja húzni ötödik vb-címét.

Vettel végül két tizeddel maradt el a pole-pozíciós Daniel Ricciardo körétől. A német elégedetten nyugtázta gyengébb eredményét, ám szolid öröme érthető, ha figyelembe vesszük a Ferrari pénteki lemaradását is. „Nem volt egy tiszta kör” – értékelte a német időmérős teljesítményét. „Tudtam, hogy legalább két tizedet kellene találnom, de nem sikerült. Nagyon szoros volt, nem volt rossz kör, egyszerűen csak nem állt össze.”

„Ennek ellenére boldog vagyok, többé-kevésbé mindent ki tudtunk hozni a kocsiból” – tette hozzá Vettel, aki a Q3 elején még a második helyen állt. „Nyilván visszaesni a negyedik helyre nem nagy öröm, de meglátjuk, mire leszünk képesek a futamon.”

A Ferrari négyszeres világbajnoka bízik abban, hogy a Red Bull valahogy eltűnik előle, akár műszaki hiba, vagy egy esetleges ütközés miatt, mint ahogy az Bakuban is történt. „Jó az egyenesbeli tempónk, kiderül, mit tudunk ezzel kezdeni az első kanyarba érve. A megbízhatóságunk a legjobb a mezőnyben. A Red Bullok gyorsak, nehéz lesz őket legyőzni, de talán majd legyőzik magukat.”

„Hosszú verseny lesz, a győzelem a stratégián és a gumikon fog múlni” – zárta mondanivalóját Vettel.