Ricciardo ezzel pályafutása harmadik pole-pozícióját szerezte, és 2013 óta először indulhat a Red Bull mindkét autójával az első sorból. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat David Coulthard készítette.

Daniel Ricciardo (1.)

„Tudtam, hogy megvan a tempóm. Nem igazán tudtunk tiszta kört futni az edzéseken, és kritikus fontosságú volt, hogy össze tudjak rakni egy jó kört. Tudtam, hogy az autó képes rá, Max egész hétvégén megmutatta. A végén sikerült egy tiszta kört összeraknom, még mindig nem volt a legszebb, de megvan az első rajthely. Kicsit le kell nyugodnom!”

„Különlegessé teszi a pole-pozíciómat, hogy először indulhatok elölről Monacón kívül, eddig csak ott sikerült. Rendkívül közel voltam Maxhoz, pár ezred döntött csak. Nagy esély ez most a csapatnak, nem tudom mikor volt utoljára Red Bull 1-2., nagyon király.”

Max Verstappen (2.)

„Az egész időmérő szar volt, ugyanazok a problémák jöttek elő, mint a második edzésen. A nem kívánt motorfék blokkolta a hátsókat. Próbáltuk a legjobbat kihozni a helyzetből, nem tudtuk, mire lesz elég. Nem hiszem, hogy holnapra megjavulnak ezek a problémák.”

Lewis Hamilton (3.)

„Nagyon elégedett vagyok, nehéz napunk volt tegnap. Hatalmasat javultunk mára, tegnap óriási lemaradásban voltunk. A csapat jó munkát végzett éjszaka, kielemeztük a helyzetet és előreléptünk. Ez a legjobb, amit elérhetek, és nagyon örülök Daniel sikerének, jó munkát végzett, gratulálok neki. Nem rossz a Red Bullok mögött lenni.”

„A tavalyi rajtnál látottak alapján, a vörös autóval mögöttem… nem is tudom, hogy óvatosabb leszek-e. Nagyban függ attól, hogy indulok el, de a harmadik pozíció jó rajthelynek tűnik, az előttem lévő srácok komoly szélárnyékot fognak húzni nekem. Megpróbálok küzdeni majd, legalább egy pozíciót nyerni, de figyelek majd a bikákra is előttem.”