Fernando Alonso a 2018-as idény végén – valószínűleg végleg – búcsút int a Forma-1-nek. A kétszeres világbajnok spanyol más kategóriákban szeretné kiteljesíteni magát, a hosszútávú világbajnokságban (WEC) viszi is tovább a 2018-19-es szuperszezont, és jó ideig úgy tűnt, jövőre megpróbálkozik egy teljes Indycar-szezonnal is, ám a McLaren nem áll készen egy ilyen projektre a jövő évre.

A 2017 végi visszavonulása után idén a Forma-E-ben bemutatkozó Felipe Massa úgy véli, volt ferraris csapattársa is megpróbálkozik majd valamikor azzal a szériával:

“Az Indycart nézte ki, de most már szerintem jobbak az esélyei annak, hogy a Forma-E-be kerüljön. Az Indy 500 egy dolog, de ha a teljes bajnokságról van szó, szerintem Fernandót is érdekelheti a Forma-E. Lehet, hogy egy év múlva, de az sem lepne meg, ha már előbb” – mondta a brazil.

Alonsót a Forma-E-be várja a volt csapattárs 1

Nico Rosberg és Felipe Massa a Forma-E első idei tesztjén

Massa Alonso kapcsán a saját visszavonulására is visszatekintett, a 37 éves versenyző úgy véli, jó döntést hozott, idén nem is bírta volna a sereghajtóvá silányult Williamsnél:

“Számomra az volt a megfelelő idő. Nem azért, mert nem voltam már versenyképes, de ha az idei évre is maradtam volna, és utolsó lettem volna a Williamsnél, lehet, hogy már négy futam után azt mondtam volna, hogy viszlát.”