A Red Bull az utóbbi években eléggé kipörgette az utánpótlásprogramját, 2019-re már kénytelenek voltak visszahívni a Toro Rossóhoz a tavaly kirúgott Danyiil Kvjatot, aki mellé valószínűleg az energiaital-gyártóhoz hosszú évek óta nem kötődő thai Forma-2-es pilóta, Alexander Albon ül majd.

A Red Bull jelenleg legmagasabban jegyzett saját ifjonca az idén a Forma-3-as Európa-bajnokságban Mick Schumacherrel szemben alulmaradt Daniel Ticktum, akinek egyszerűen nincs még elég pontja a Forma-1-es versenyengedély megszerzéséhez, sőt, idén még hivatalos teszten sem szerepelhetett hasonló okból.

A 19 éves azért mostanra beülhetett egy F1-es járgányban, Ticktum most élhetett a Brit Autóversenyzői Klub (BRDC), az Autosport és a McLaren minden évben kiosztott, ifjú tehetségeknek járó díjával, amelynek a tesztvezetés is része. A pilóta egy 2013-as MP4-28-assal tett meg 20 kört Silverstone-ban kedden.

A McLaren ültette F1-esbe a Red Bull-ifjoncot 1

“Mindenki ezt mondja, aki megtapasztalta már, de tényleg leírhatatlan élmény F1-est vezetni. Egy valóra vált álom, úgy érzem, hogy szinte már teljes az életem, nagyon boldog vagyok” – mondta.

“Olyan, mintha fognánk az F3-at és mindent megdupláznánk. A vezetéstechnika, meg minden, persze felfedezhetők a hasonlóságok, ahogy azt várni is lehet. De a hang valami hihetetlen, sosem fogom elfelejteni, ezt, amikor életemben először vezethettem F1-es autót. Az első pár kör a fokozatosságról szólt, csak építgettem a köröket. Párszor ki is akart törni alólam az autó a Maggottsban, szóval közelítettem is a határokat” – mesélte Ticktum.