A Force India a Magyar Nagydíj előtt a pilóta, Sergio Perez kezdeményezése alapján került csődeljárás alá, ám a csapatot a nyári szünet alatt meg is mentették, a kanadai divatmilliárdos Lawrence Stroll által vezetett befektetői csoport megvette a silverstone-i alakulatot.

Azonnal világos volt, hogy Stroll fia, az elmúlt két idényben a Williamsnél vezető Lance előbb vagy utóbb átül a Force Indiához (Esteban Ocon helyére), ám ez nem hogy nem történt meg, de még a 2019-es szerződtetést sem jelentették be.

Perez szerződéshosszabbítása már rendeződött, a Force India pedig arra készül, hogy a fiatal kanadait a szezonzáró után Abu-Dzabiban tartandó kétnapos gumiteszten ülteti majd az autóba.

“Úgy gondolom, Abuu-Dzabi ideális lenne arra, hogy a másik (2019-es) versenyzőnket beültessük az autóba és gyűjthessen néhány kilométert. Az abu-dzabi teszt már a jövő évről szól. Bár az idei autókkal megyünk, már a jövő évi gumikon, szóval azokat lehet majd kiismerni” – mondta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer.

A kérdésre, hogy vajon közbejöhet-e bármi, ami miatt Stroll mégsem ül a Force Indiába, Szafnauer nemmel felelt, hozzátéve, hogy tulajdonképpen csak az Ocon iránti tiszteletből nem jelentették még be a kanadai igazolását:

“Nem hiszem, hogy bármi közbejöhet, de sietni sincs okunk. Egyszerűen az Esteban iránti tiszteletből várunk, hogy kiderüljön, ő mihez kezd majd. Szebb lenne, ha ő magától jelenthetné be (előbb).”

És hogy az idény végéig az autóban marad-e a francia: “Igen, biztosan. Semmi okunk félreállítani.”