Idén már nem először pördült meg Sebastian Vettel, amikor egy Red Bull volt a közelében. Japánban Max Verstappen segített neki, a mostani verseny első körében pedig Daniel Ricciardóval csatázva vesztette el az irányítást a Ferrari felett. (Hogy a monzai, Lewis Hamiltonnal történt első körös összeakadását ne is említsük, amikor szintén a német forgott meg…)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Crashf1 (@crashf1) által megosztott bejegyzés, Okt 21., 2018, időpont: 11:19 (PDT időzóna szerint)

Vettel végül a negyedik helyen zárta a 2018-as F1-es Amerikai Nagydíjat, miután a 15. helyről zárkózott vissza. Mivel Lewis Hamilton csak harmadikként végzett, a brit még nem szerezhette meg az ötödik világbajnoki címet. „Vegyes érzéseim vannak. Nagyon örülök Kiminek, de nem vagyok boldog a saját versenyem miatt” – utalt csapattársa győzelmére a német.

A Ferrari versenyzője szerint nem látta őt Ricciardo az esetnél. „Biztos a holtterében voltam. A kanyar szűkült, nem nagyon tudtam kihátrálni a pozícióból és összeértünk. Sajnálatos dolog, sok időt vesztettem a felzárkózással. Azonban nagyon örülök Kiminek.”

„Kemény heteken van túl a csapat, és úgy látszik, ez még mindig nem fejeződött be. Egyszer majd csak egy jobb napra ébredünk” – zárta mondanivalóját a német.