Räikkönen a 2013-as Ausztrál Nagydíj óta először nyert Forma-1-es futamot, pályafutása során a huszonegyediket aratta most. A futam részletes beszámolója itt olvasható. Az interjúkat Martin Brundle készítette.

Kimi Räikkönen (1.)

„Ki tudja, ki ma a legboldogabb? Nagyszerű volt a hétvége. Jól rajtoltam, végig keményen kellett nyomnom. Egy párszor csatáztam, és a végén nem voltak szép állapotban a gumik, de szerintem hasonló volt a helyzet Max esetében is. Lewisnak több gumija maradt a végén, de megvolt a tempónk, közel maradtunk és próbáltuk életben tartani a gumikat.”

„Sokkal boldogabb vagyok, mint ha második lettem volna. Boldog vagyok, szép munka. Fontos volt az egyensúly, időben bejönni kereket cserélni és vigyázni a gumikra. Jól csináltuk, elég jól a győzelemhez. Remek csata volt, mind ezt akarjuk, a versenyzők és a nézők egyaránt.”

Max Verstappen (2.)

„Kissé váratlan az eredmény, de jól indultam, remek első köröm volt, és gyorsan ötödik-negyedik voltam. Követtük az élen állókat, elég jó tempónk volt. Jó döntést hoztunk, amikor a bokszkiállásoknál megelőztük Valtterit, onnantól a saját versenyünkre figyeltünk. A végén egy kis nyomást tudtam helyezni Räikkönenre, de az utolsó 3-4 körön elfogytak a szuperlágy gumik. Ennek ellenére nagyon elégedett vagyok. A cipőm is kiszakadt, annyira keményen nyomtam, de minden rendben.”

„Nagyon szenvedtem a hátsó gumikkal, és blokkoltak a kerekek a 12-es kanyarban. Jó csata volt, a jobbos kanyarban nyomtam, amennyire tudtam. Lewis már a határon volt, örülök, hogy megtartottam a második helyet.”

Lewis Hamilton (3.)

„Először is hatalmas gratuláció Kiminek, nagyszerű munkát végzett, nem hibázott, jól rajtolt és végig remekül kezelte a helyzetet. Verstappen is kiválóan versenyzett, jobb gumikon ment a végén. Azt hittük, jobban fogunk teljesíteni, de ez lett végül a maximum. Nagyszerű volt versenyezni a többiekkel, de tovább kell dolgoznunk, tovább kell javulnunk a következő versenyig.”

„A tervezett bokszkiállásunk előtt jöttünk be, de a második kiállás után 20 másodpercre voltunk, messze ahhoz, hogy elkapjuk őket. Nem értem, hogy alakult így a stratégiánk. Mindig nehéz ilyenkor, mert csak egy bizonyos időtartamig életképes a gumi, ekkor kell nagyot alkotni, de ez nem 20 másodperc. Egyébként nagyon örülök, hogy a top3-ban végeztünk, közel vagyunk a Ferrarihoz, ami feljavult a hétvégén. Keményen nyomjuk majd a következő versenyen.”