Miután az Amerikai Nagydíj időmérőjének első szakaszában eltört Max Verstappen Red Bullján a jobb hátsó keresztlengőkar, a holland csak a 13. helyről vághat neki a vasárnapi futamnak. A probléma akkor jelentkezett, amikor Verstappen egy magasabb kerékvetőre ráhajtott.

Az austini pálya idénre néhány helyen magasított kerékvetőket alkalmaz, melyek elveszik a pilóták kedvét attól, hogy a kanyarokat kiszélesítve vagy levágva előnyt szerezzenek. Tavaly így előzte meg az utolsó körben Verstappen Kimi Räikkönent az utolsó körben, amiért a verseny után meg is büntették.

A pálya hivatalos Twitter-oldala egy szójátékkal Verstoppernek, azaz Verstappen-megállítónak nevezte el a kerékvetőket. Valószínűleg ők sem gondolták, hogy tényleg ez állítja meg Verstappen száguldását. A fiatal pilóta nem érti, hogy történhetett ez vele. „Mindenki ráhajtott, ugyanígy mentünk az elmúlt két évben, és minden rendben volt ma is, váratlanul ért minket” – mondta az esettel kapcsolatban.

„Minden a határokon belül volt, semmi őrültséget nem csináltam. Kicsit hitetlenül állunk most, hogy mi is történt” – tette hozzá Verstappen, aki meg is nyugtatta a szurkolóit, ilyesmi nem fordul elő a versenyen. „Nem lesz probléma, mivel nem használjuk annyira ki a pályát.”

Verstappen szerint ha nem lett volna a felfüggesztéshiba, az igazán jó eredményekre akkor sem lett volna nagy esélyük. „Túl gyorsak” – utalt a Ferrarira és a Mercedesre. „Nem gondoltuk, hogy esélyesek leszünk az időmérőn. Van egy jó versenyautónk, elégedett vagyok az időmérős köreimmel. Remélem, hogy gyorsan átvágom magam a középmezőnyön, és versenyben lehetek, mint tavaly” – tekintett előre a Red Bull hollandja.