A mercedeses Lewis Hamilton kis szerencsével már a mai Amerikai Nagydíjon megszerezheti ötödik Forma-1-es világbajnoki címét, de ha Austinban nem is jön össze a dolog, elég biztosnak látszik, hogy idén beéri Juan Manuel Fangiót, és már csak Michael Schumacher hetes rekordja áll majd előtte.

A német legenda egykori ellenfele, az 1997-es győztes Jacques Villeneuve ugyanakkor már most bőven Schumacher elé helyezi Hamiltont, nagyon bajnoknak tartja az angolt:

“Jócskán Michael fölé helyezném Lewist” – mondta a kanadai a Reutersnek. “Schumacher körül túl sok a negatív történet, túl sok a kérdőjel a futamgyőzelmei és a világbajnoki címei megszerzésének módját illetően. Az, hogy valaki igazán nagy bajnok-e, nem egyszerűen a győzelmek számán múlik” – idézte fel Villeneuve, akit az 1997-es szezonzárón is megpróbált kilökni a német, ám rajtavesztett és a húzásért utólag ki is zártak a bajnokságból.

“Hamiltonhoz nagyon kevés negatívum kötődik. Nem kell feltétlenül szeretni az életstílusát, de hozzá nem köthető semmi negatív vagy piszkos dolog. Nincs semmi ilyesmi a riválisaival szemben, tiszteli az ellenfeleit. Nem merülnek fel olyan kérdések, hogy vajon csal-e vagy piszkosan játszik-e. És ez hatalmas különbség. Minden bajnoknak ilyennek kellene lennie” – méltatta Hamiltont az egykori Williams-, BAR- és (BMW) Sauber-pilóta.