Hamilton ezzel pályafutása 81. pole-pozícióját szerezte, az austini pályán ez a harmadik ilyen sikere. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat Martin Brundle készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Nagyon fontos volt ez a siker most. Szoros volt, az időmérő alatt nem, de az utolsó szakasz előtt tudtam, hogy kicsi a különbség köztünk, és jó körökre van szükség. Az első megfelelő volt, de nem eléggé jó. A második épp annyival volt jobb, amennyivel kellett. Számos alkalom volt, amikor a második körömön nem tudtam javítani, durva, hogy ma pont sikerült, nagyon örülök neki.”

„A pálya hihetetlen volt, az elején még nagyon koszos és csúszós volt a  harmadik edzésen, de az időmérőn folyamatosan gumizódott az aszfalt, és egyre gyorsabbak lettünk a szakaszok során. Csodás szembeszél fújt az S-kanyarokban, melyek hihetetlenek. Olyan, mint a Maggots és a Becketts Silverstone-ban. Hihetetlen, hogy ekkora közönségünk van. Korábban volt egy dedikálás, és soha nem láttam még ennyire izgatott szurkolókat. Hatalmas köszönet a csapatnak, és mindenkinek, aki itt van.”

„Meglátjuk, milyenek lesznek holnap a szuperlágy gumik, nagyon gyors a Ferrari. Bízom abban, hogy jobb idő lesz holnap a lelátókon ülőkre, és egy izgalmas versenyt láthatnak.”

Sebastian Vettel (2., büntetése után az 5. helyről rajtolhat)

„Szoros volt, kár hogy ilyen kevéssel, de lemaradtunk. Mindig lehet azon morfondírozni, hogy hol lehet még az a hat század. Elégedett vagyok a köreimmel, nehéz volt mindent jól összerakni. Ma száraz idő volt, ez jobban fekszik nekünk, de a szél okozott némi kellemetlenséget, azonban ezzel mindenkinek meg kellett birkóznia. Nagyon boldog vagyok, az utóbbi heteket tekintve főleg örülök, hogy ismét lőtávolban vagyunk.”

„Úgy tűnik, hogy ha esőben nem is, de gyorsak vagyunk. Ma meglepően közel voltunk, nem erre számítottunk. Hozzászoktam, hogy kell hátrébbról versenyezni.”

Kimi Räikkönen (3., Vettel büntetése után a 2. helyről indulhat)

„Kicsit lassú volt a köröm, de elfogadható. Pozitív napot zártunk és nagyon közel voltunk, messze nem ideális sajnos. Jó volt vezetni a kocsit. Holnap hosszú verseny lesz, és a tegnapi esőnek köszönhetően senki sem tudja igazán, hogy viselkednek a gumik. Érdekes lesz.”

„Nincs mit veszítenem. Próbálok jól rajtolni a lágyabb gumiko és meglátom, mit tehetek. Szerintem jó lesz.”