A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat követő kétnapos közös gumiteszt kiváló alkalom lehet a 2019-re csapatot váltó, vagy az F1-ben jövőre bemutatkozó versenyzők számára, hogy leendő csapatukkal a jövő februári téli tesztelés előtt versenypályás tapasztalatot szerezzenek.

Az Alfa Romeo Saubertől a Ferrarihoz fellépő Charles Leclerc, a Toro Rossótól a Red Bullhoz kerülő Pierre Gasly esetében szinte biztosan élnek is majd ezzel, ám a Gaslynak a Renault-hoz való átszerződésével helyet csináló Daniel Ricciardo helyzete már nem ilyen könnyű, mostani csapata nem engedi el idő előtt.

“Nem engedik, hogy (a Renault-val) teszteljek. A Red Bullt már nem vezethetem, de a Renault-hoz sem engednek. Mindegy, legalább korábban elkezdhetem a vakációt” – mondta az Autosportnak az ausztrál.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner megerősítette, hogy nemet mondtak a Renault kérésére:

“Daniel szerződése későbbi időpontig ék, szóval nem fog (a Renault-nál) tesztelni. Megkérdezték, hogy szabad-e, de elég egyértelmű, hogy nem, szóval egyszerű az ügy. Megkérdezték, hogy elérhető-e, nem az. Még vannak kötelezettségei a szerződése kifutásáig.”

A Sauber szintén szeretné az autójába ültetni a Ferraritól hozzájuk visszatérő Kimi Räikkönent, de egyelőre még nem dőlt el, hogy finn vezet-e náluk Abu-Dzabiban:

“Meg kell beszélnünk a dolgot. A mi szempontunkból logikus lenne, szerintem mindannyiunk számára az lenne” – nyilatkozta a csapatfőnök, Frederic Vasseur. “Minden csapat számára logikus a leendő versenyzőtől visszajelzéseket kapni. Megbeszéljük (a Ferrarival), de nem sürgős a dolog. Abu-Dzabiban is ráér.”