A Force India már a tavalyi évben is gondolkodott a neve megváltoztatásán, szerették volna ejteni az Indiát, hogy nemzetközibb ízt kapjon az alakulat, a szponzorok szélesebb körét tudják vonzani.

Ez végül nem történt meg, de a július végén csődeljárás alá vont silverstone-i alakulat a tulajdonosváltás után már régi-új néven, Racing Point Force Indiaként szerepel a bajnokságban. Ez természetesen csak kényszermegoldás, újra, méghozzá sokkal határozottabban jelen van az átkeresztelés szándéka.

“Igen, foglalkozunk ezekkel a tervekkel. Tavaly a szempontok között volt a csapat eladása is. Az most már nem aktuális, egyszerűen csak olyan nevet találunk ki, ami aztán hosszú ideig megmaradhat” – mondta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer Austinban.

A csapatnak még jó néhány hete van a döntésre, ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa valamikor december elején teszi majd közzé a 2019-es Forma-1-es világbajnokság nevezési listáját.

A Force India eredetileg Jordanként kezdte életét még 1991-ben, majd miután az alapító-tulajdonos, Eddie Jordan eladta az alakulatot, egy évig Midlandként, majd egy évig Spykerként működtek, mielőtt 2008-ban az indiai milliárdos, Vijay Mallya vásárolta meg a csapatot.