A Williams nemrég leigazolta 2019-re a Mercedes neveltjét, a Forma-2-es bajnokjelölt George Russellt. A második ülés sorsa még nyitott, úgy tudni, az orosz Szergej Szirotkin helye cseppet sem biztos, állítólag a tesztpilóta Robert Kubica is jelentős, 10 milliós szponzori csomagot hajtott fel, ráadásul még a Force Indiától távozni kényszerülő Esteban Ocon is esélyes lehet, már ha a francia versenyző “gazdája”, a Merci valami gáláns ajánlatot tesz a motorkliens grove-iaknak.

Ocon Austinban nem zárta ki a williamses lehetőséget, de arra utalt, hogy csakis egy évre menne oda, ugyanis 2020-ra a Valtteri Bottas helyét nézhette ki:

“Egyelőre ugyanott tartunk. Még folynak a tárgyalások, vannak lehetőségeim a jövő évre. De ha ez nem jön össze, nem lesz versenyzői ülésem, 2020-ra akkor is jó kilátásaim lehetnek.”

“Örülök, hogy George fellép a Forma-1-be. Ő is a Mercedes utánpótlásprogramjának tagja. Ő több évre írt alá (a Williamsszel), de nekem nem áll szándékomban ez. De van még egy ülés a Williamsnél, szóval meglátjuk, mi lesz.”

Ocon szavaival szembesítették a Mercedesnél 2020-ra csak opcióval rendelkező Bottast is, a finn így reagált:

“Úgy gondolom, hogy csakis rajtam múlik (a 2020-as maradás), ez lesz a helyzet. Ha úgy teljesítek majd (2019-ben), ahogy én magam és a csapat is elvárja, akkor minden rendben. Ha valamiért nem teljesítek megfelelően, akkor az az én hibám lesz, és akkor veszélyben lehetek, de ha minden úgy megy, ahogy szeretném, akkor nincs mitől tartanom.”