A Force India-csapat idén nyáron csődbe ment, majd a kanadai divatmilliárdos Lawrence Stroll vezette befektetői csoport felvásárolta és Racing Point Force India néven talpra állította, mostanra pedig a versenyzői felállás is tisztázódni látszik.

A silverstone-i alakulat csütörtökön bejelentette, amire a pilóta már rég célozgatott: a 2014 óta náluk szolgáló Sergio Perez 2019-re is marad.

“Örülök, hogy Sergio 2019-ben is velünk folytatja. Az elmúlt öt évben bizonyította, hogy a Forma-1-es mezőny egyik legtehetségesebb és legkiegyensúlyozottabb pilótája, a maradása stabilitást nyújt a jövőnk tekintetében, hatalmas érték ő számunkra. Örömünkre szolgál, hogy Sergio velünk marad a csapat életének új fejezetében is” – mondta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer.

A 28 éves versenyző örömmel hosszabbított, bízik a jövőben:

“Nagyon örülök, hogy végre tisztázhattam a jövőmet, nagyon motivál a 2019-es idény a Force Indiánál. 2014 óta ez a csapat az otthonom, ahol versenyzőként fejlődhettem, ahol a pályán bizonyíthattam a képességeimet. Nagyon sok közös sikerünk volt már az elmúlt öt évben, de szerintem a java még csak ezután jön! Az új befektetés bizakodással tölt el, izgatottan tekintek a jövőbe!”

Bár a mexikói leendő csapattársáról most nem esett szó, köztudott, hogy Esteban Oconnak mennie kell majd az idény végén, a jövő évre ugyanis a tulajdonos fia, az elmúlt két idényben a Williamsnél versenyző Lance Stroll kerül majd a helyére.