Hiába tűnt úgy a 2018-as szezon első felében, hogy a Ferrari és Sebastian Vettel idén elcsaklizhatja a bajnoki címet Lewis Hamilton és a Mercedes elől, a dolgok félresiklottak a maranellóiak és a német számára, mostanra ott tartunk, hogy egy kis szerencsével Hamilton már a hétvégi Amerikai Nagydíjon behúzhatja az ötödik világbajnoki címét.

Az angol versenyzőt az elmúlt években csak egyszer győzték le, 2016-ban csapattársa, Nico Rosberg lett a világbajnok. A siker után visszavonult német így mesélt az évről:

“Csakis úgy lehet Lewist megverni, ha folyamatosan javul az ember. Én rájöttem, hogy a sok kicsi sokra megy, ha mindent sikerül összehozni. 2016-ban pszichológussal is konzultáltam, akár kétóránként is, és csak arra figyeltem, hogy a teljesítményem minden egyes apró részletén javítsak. De minden versenyző más, szóval Vettelnek is meg kell találnia a maga megoldását” – mondta.

Vettel idén többször is hibázott, Rosberg azt mondja, az ilyesmi nem fér bele Hamilton ellen:

“Azért olyan nehéz Lewis ellen küzdeni, mert fejben nagyon erős. Ha ezen a téren hibázik valaki, nem fogja megverni őt. Ha az ember hibákat követ el, elfelejtheti az egészet… Vettel idei szezonja eléggé furcsán alakult. Győzelmi esélyesnek kellene lennie, szóval nem lehet könnyű lenyelni ezt, főleg, hogy magának köszönhette a hibákat.”

“Nem tudom, hogy Lewis most van-e a legjobb formájában, de ha úgy teljesít, ahogy mostanában, akkor csakis makulátlan teljesítményekkel lehet legyőzni, ami elég nehéz akkor, ha már eleve hátrányban van az ember és  aggódik, hogy újabb hibákat követhet el.”