A Forma-1-ben 11 évet lehúzó, a 2016-os bajnoki sikere után visszavonult, manapság techbefektetésekben utazó Nico Rosberg egyebek mellett az elektromos formaautó-szériában is résztulajdonnal bír.

A német pilóta mellett ugyanakkor az F1-et birtokló Liberty Mediának is vannak részvényei az FE-ben, így Rosberg nem tartja kizártnak, hogy a jövőben akár egyesüljön is a két sorozat.

“Talán sosem jutunk el odáig, hogy a Forma-E túlnőjön az F1-en, talán már azelőtt összeolvad a két sorozat. Amikor eljön az idő, hogy a Forma-1 elektromos meghajtásra álljon át, ami elkerülhetetlen lesz, talán akkor jön az összeolvadás” – mondta Rosberg az Associated Pressnek utalva arra, hogy az autóipar jelenlegi trendjei alapján egyértelműen az e-mobilitás jelenti a jövőt.

“A Forma-1 számára nagy és nehéz lépés lesz az elektromos hajtásra való átállás. De ha az egész világ elektromos autókat vásárol és vezet, értelmét veszíti majd a belső égésű motorok használata, márpedig el fog jönni ez a pillanat. Nagy előny, hogy a Forma-1-nek és a Forma-E-nek van közös tulajdonosa.”