A hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda, Michael Schumacher közel öt évvel ezelőtt szenvedett súlyos agysérüléssel járó síbalesetet Franciaországban, az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilóta több mint négy éve – nagy titoktartás mellett – a család svájci otthonában felépített miniklinikán lábadozik.

Schumacherhez nagyon keveseket enged közel a család – volt menedzsere, Willi Weber például persona non grata Glandban –, de korábbi ferraris csapatfőnöke, a ma az FIA elnökeként dolgozó Jean Todt továbbra is rendszeres vendég náluk.

A The Timesnak adott interjújában a francia azt mondta, minimum kéthavonta meglátogatja régi barátját.

“Szeretem Michaelt, látogatom a családot. Csak azt kívánom, bárcsak ne ilyen lenne a helyzet” – mondta.

Todt hozzátette, hogy a legkedvesebb emléke Schumacherrel a 2000-es szuzukai győzelem, amellyel a Ferrari 1979 után nyert újra bajnoki címet.

“Akkor azt mondtam Michaelnek, hogy szakmai szempontból most már mások lesznek a dolgok. De nem lettek, mert mindketten annyira szenvedélyesen akartuk a sikert, hogy amint ez meglett, máris a következő címet akartuk” – mesélte.

Míg a jövő januárban 50 éves legenda otthonához van kötve, fia, a 19 éves Mick a múlt hétvégén apja nyomdokain haladva újabb nagy lépést tett a Forma-1 felé, megnyerte a 2018-as Forma-3-as Európa-bajnokságot.