A hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda még 2013 végén szenvedett súlyos agysérülést egy franciaországi síbalesetben, és miután 2014 őszén, kilenc hónapos kórházi kezelés után a család svájci otthonába szállították, gyakorlatilag semmit sem tudni az állapotáról, legalábbis hivatalosan.

A francia Paris Match most közelebbről meg nem nevezett családtagokra hivatkozva ír az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilótáról, a 49 éves német állítólag sírdogál.

“Amikor beültetik a tolószékébe és a (Genfi-)tó és a hegyek nyújtotta csodálatos panorámát nézi, néha sírdogál” – mondta az állítólagos családtag, pozitívumként említve, hogy Schumi képes az érzelmek kimutatására.

F1: Schumacher tolószékben sírdogál? 1

Scumacher és Willi Weber

Pár nappal ezelőtt egyébként Schumacher korábbi menedzsere, Willi Weber is megszólalt. Az egykori munkatárs és barát jó ideje nem látta a pilótát, a család persona non grataként kezeli. Weber a német Bunte magazinnak azt mondta, ő már meggyászolta a “drága, hű barátjának” nevezett Schumit:

“Hosszú gyászidőszak után én már lezártam a Michael-fejezetet, máskülönben beleőrülnék. Nagyszerű, végtelenül sikeres éveink voltak együtt, jóban-rosszban kitartottunk egymás mellett 20 éven keresztül.”

Nemrég az is felröppent, hogy Schumachert Svájcból Mallorca szigetére költöztetik, de gyorsan kiderült, hogy ez kacsa, és csak annyi igaz az egészből, hogy a család valóban vásárolt ott egy luxusnyaralót.