Szerdán röppent fel hogy a 2013-as agysérülése miatt lassan négy éve a család svájci otthonában ápolt Michael Schumacher feleségével Mallorca szigetére, egy 30 millió eurós luxusnyaralóba költözik Andratx városába.

A település polgármestere a svájci L’Illustré magazinnak meg is erősítette a hírt.

Mára azonban hivatalos cáfolat érkezett, megszólalt a hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda menedzsere, Sabine Kehm: “A Schumacher család nem tervezi a Mallorcára költözést” – szögezte le a Bildnek.

A lap hozzáteszi, hogy az ingatlant mindössze alkalmi nyaralónak vásárolták, a költözés Schumacher ápolása miatt aránytalan teher lenne.

Kacsa volt Schumacher költözése 1

Sabine Kehm

A hírekben említett város önkormányzata is reagált csütörtökön, közleményükben figyelmeztettek, hogy a sajtóban megjelentek nem állják meg a helyüket és – igen nagyvonalúan és diplomatikusan – a fordítás esetleges hibáinak tudták be a megjelenteket.

“Andratx polgármester asszonya a svájci L’Illustré magazinnak adott interjújában csak azt erősítette meg, hogy tudott arról, hogy a Schumacher család házat vásárolt Port d’Andratxban. Michael Schumacher és/vagy családja átköltözéséről azonban semmit sem nyilatkozott, ugyanis nincs is erről semmilyen információja” – írták.

“Rouarch polgármester asszony nem mondott olyat, hogy készülünk Schumacher fogadására és hogy a helyi rendőrség értesült volna az érkezésükről. Rourach csakis annyit jelentett ki az újságíróknak, hogy ha a család a költözés mellett döntene, készen állnánk a fogadásukra, ugyanúgy kezelnénk őket, mint Andratx bármely más polgárát. Ez azonban nem jelenti azt, Michael Schumacher és a családja ideköltözik, vagy hogy a polgármester asszonynak vagy a városi tanácsnak egyáltalán tudomása lenne ilyesmiről.”

Az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilóta végleges visszavonulása után alig több mint egy évvel, 2013. december 29-én, a franciaországi Meribelben esett el síelés közben, fejét egy sziklába verte. A bukás után négy hónapig kómában volt, összesen kilenc hónapot töltött kórházban Grenoble-ban, majd Lausanne-ban, végül 2014 szeptemberében a család svájci otthonában kialakított, 15 fős személyzettel dolgozó miniklinikára szállították.

Állapotáról azóta hivatalosan gyakorlatilag semmit sem tudni, de a csend sajnos azt sugallja, érdemi felépülésről nincs szó, mindössze annyi derült ki egy tavaly lezárult sajtóperből, hogy Schumi továbbra sem képes járni.