Bár a futam után láthatóan nemcsak az “áldozat”, Valtteri Bottas, hanem a kedvezményezett, Lewis Hamilton sem örült, tény, hogy a Mercedes – sokak szerint feleslegesen, indokolatlanul – az Orosz Nagydíjon a gyakorlatilag biztos győzelmet vette el finn pilótájától, hogy plusz hét pont előnyt adhasson az egyéni bajnokságban az angol versenyzőjének.

Egyesek a Ferrari Schumacher-korszakát hozták fel, de Hamilton ellenpéldaként szintén rá hivatkozott:

“A bajnoki cím megszerzése után az emberek már nem emlékeznek a jó meg a rossz dolgokra, csak arra, ki is lett a bajnok. Ha megnézzük Michael Schumachert, hétszeres világbajnok, a legeredményesebb versenyző, de hogy mindig jó döntéseket hoztak-e? Ki tudja, de szerintem nagyon sokszor okos döntésekkel hozták a futamgyőzelmeket, biztosították be a konstruktőri bajnoki címeket” – magyarázta a négyszeres világbajnok.

Hamilton szerint úgyis az idő dönti majd el, ők jó döntést hoztak-e Szocsiban:

“Csak az idő adhat választ. Ha megnézzük, hogy pár futammal ezelőtt mit csinált a Ferrari (Monzában, ahol nem alkalmaztak csapatutasítást és Vettel visszaesett)… Ha kiesések vagy akármi miatt végül egy ponttal elbukjuk a bajnokságot, akkor joggal merülhetne fel a kérdés, hogy érdemes volt-e csapatként dolgozni vagy nem.”

“Szóval ez egy ellentmondásos dolog, de ez van, végső soron csapatot alkotunk, a csapat pedig mindkét bajnoki címet meg akarja nyerni, nem csak az egyiket, ezért döntöttek most így a Mercedes és a csapat vezetői.”