Bár a jelenlegi egyetlen Honda-partner, a Toro Rosso versenyzői pár körön belül kiestek a múlt vasárnapi Orosz Nagydíjon, a hétvégén következő Japán Nagydíjon nagyot villanthat a motorgyártó.

Szocsiban pénteken már kipróbálták a Honda új specifikációjú erőforrását a Toro Rossónál, és bár végül megbízhatósági aggodalmak miatt a további napokon nem használták, ha a héten sikerül kijavítani a problémákat, komoly előrelépés várható a faenzai csapattól – ami természetesen nagyszerű hír lehet a jövőre már szintén az ő motorjaikat használó Red Bull Racingnek is.

“Ragyogó csillag van itt a Toro Rosso hátuljában, a Honda motorja” – mondta a brit Sky Sports bokszutcai riportere, Ted Kravitz. “Pénteken már kipróbálták, de aztán finomhangolásra inkább kivették, na és persze szeretnék is frissen megtartani Szuzukára, a Honda hazai versenyére.”

“Állítólag ragyogó az új motor, állítólag ez az az ékszer, amit (az akkori McLaren-vezér) Ron Dennis emlegetett évekkel ezelőtt. Az új Honda-motor körönként fél másodperccel gyorsabb a most használtnál. Biztató ez a Red Bull számára, már ha sikerül a megbízhatóságot is biztosítani, ami persze nagy kérdés” – magyarázta Kravitz.