Felipe Massa 2006 és 2013 között számos csapatutasítás “áldozata”, néhányszor pedig kedvezményezettje is volt a Ferrarinál, így a Forma-1-ből tavaly év végén visszavonult brazil veterán hozzá van szokva az ilyesmikhez, nem is ítéli el a Mercedes múlt vasárnapi húzását, amikor a pole-ból rajtolva vezető Valtteri Bottasszal átadatták az első helyet az ötödik bajnoki címért hajtó Lewis Hamiltonnak az Orosz Nagydíjon.

“A győztes megcserélése sosem jó dolog, de ez is hozzátartozik az F1-hez. Talán nem volt akkora szükség erre ezen a futamon, de mindenki maga döntheti el. És talán a Ferrarinál volt inkább hiány az ilyesmikből ebben az évben” – mondta az olasz Corriere della Serának a brazil, aki 2007-ben a hazai futamgyőzelmét adta át a szezonzárón a végül 1 pontocskával bajnoki címet nyerő Kimi Räikkönennek, és akit 2010-ben sokkal otrombábban állítottak félre az idény közepén, a Német Nagydíjon Fernando Alonso kedvéért.

“Nyilván nekem sem tetszik az ilyesmi, de amíg a szabályok engedik, el is fog fordulni. A csapatutasítások is a Forma-1 részét képezik” – szögezte le.