A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, a 19 éves Mick idén negyedik formaautós, második Forma-3-as évét teljesíti, és a korábbi, színtelennek mondható szereplést követően az elmúlt két hónapban megtáltosodott, sorra nyeri a futamokat, ő az Európa-bajnokság toronymagas favoritja.

A közelmúltban már az is felröppent, hogy a Toro Rossónál F1-es lehetőséget kaphat a jövő évben, de édesapja egykori ferraris és mercedeses munkatársa és jó barátja, a jelenleg a Forma-1 sportszakmai főnökeként dolgozó Ross Brawn szerint korai lenne még a csúcskategóriába való fellépés.

“Áll még előtte pár lépcső a Forma-1-es beszállás előtt. Mick egy nagyon érett fiatalember, és szerintem ő is tudja, hogy a megfelelő tempóban kell haladnia, hogy tényleg teljesen készen álljon majd a Forma-1-re. A Schumacher név mögött óriási múlt áll. Ha tényleg érdemes lesz rá és rendesen fel akar készülni, akkor szerintem a Forma-2 lenne a logikus következő lépés Mick számára” – mondta Brawn Szocsiban a TASZSZ hírügynökségnek.

“Remélhetőleg fellép a Forma-2-be, hogy jobban megismerkedhessen a pályákkal. A Forma-2 mostanra sokkal szorosabb F1-es integrációjának köszönhetően így elkezdhet majd ismerkedni az itteni világgal” – tette hozzá.

A kis Schuminak korai még a Forma-1 1