A Forma-1-es Orosz Nagydíj kezdetével egy időben egy újabb csapat 2019-es felállása tisztázódott, a Haas Szocsiban bejelentette, hogy jövőre is marad Kevin Magnussen és Romain Grosjean is.

Az idén második közös évét töltő páros dán tagjának jövője jó ideje biztosnak látszott, ám Grosjean hibákat, baleseteket halmozott, egészen az Osztrák Nagydíjig nem szerzett pontot, ám úgy tűnik, azóta eleget mutatott ahhoz, hogy ne kockáztassanak a lecserélésével.

“Kezdettől fogva tapasztalt pilótákat akartunk, akik képesek pörgetni az autó és a csapat fejlődését, és két jó, tapasztalt pilótánk is van Romain Grosjean és Kevin Magnussen személyében. Hatalmasat fejlődtünk a tavalyi évhez képest, így a versenyzők megtartása nem volt nehéz döntés” – mondta a csapatfőnök Günther Steiner.

Az F1-ben negyedik idényét töltő csapat jelenleg a konstruktőri 4. helyért küzd.

“Úgy gondolom, hogy a 100 pontos határ is áttörhető lesz számunkra, és Romainnal és Kevinnel sikerülni is fog. Keményen hajtják egymást előre, a visszajelzéseikkel pedig jobbá tudunk válni. Nem véletlen, hogy a páros második közös éve a Haas eddigi legjobb szezonja. Romain és Kevin együtt tartásával a jövő évben még magasabbra törünk majd.”