A Ferrari 2018-ra egy évtizede legversenyképesebb autóját építette meg, a szezon első felében úgy tűnt, Sebastian Vettelnek jó esélye lesz arra, hogy négy év után letaszítsa a trónról a Mercedest és Lewis Hamiltont, ám a német, többek között saját kisebb-nagyobb hibáinak – a bakui lehetetlen előzési kísérlet, a franciaországi rajtbaleset, az élről való kicsúszás Németországban, a monzai megpördülés, a szingapúri falazás a szabadedzésen – is köszönhetően mostanra, hat fordulóval a vége előtt 40 pontos hátrányba került a címvédővel szemben.

“Természetesen van rajtam nyomást, de leginkább én helyezem önmagamra. Ha az ember tudja, hogy képes valamire, mégsem teljesíti, akkor nem lehet elégedett” – mondta a német Auto Bildnek.

A kérdésre, hogy nem lenne-e hasznos számára egy mentális tréner, sportpszichológus, hogy elkerülje a további hibákat, így felelt a négyszeres világbajnok:

“Nagyon érdekes ötlet, de még nem találkoztam olyannal, aki szerintem segíteni tudna. Utánanéztem már ennek egy kicsit, szóval nem idegen a téma. Stressz idején egyensúlyt kell találni. Kifejlesztettem már bizonyos dolgokat, amik működnek. És van elég fegyelmem, hogy ne zavarodjak össze.”

Vettel hozzátette, hogy nem olvassa a róla írottakat, ezzel nem akarja feleslegesen terhelni magát:

“A szabadidőmben nem igazán olvasok cikkeket a Forma-1-ről, inkább a fociról. Nem hagyom, hogy elérjen hozzám a kritika, így nem is kell vele foglalkoznom. A mottóm az, hogy sosem vagy annyira jó, mint az emberek mondják, de sosem vagy annyira rossz sem.”