A Honda a hároméves, sikertelen mclarenes kaland után idén a Toro Rosso partnere lett, jövőre pedig már az energiaital-gyártó nagycsapata, a Red Bull Racing is az ő erőforrásaikat használja majd.

A japán gyártó a McLaren melletti küszködés után idén ígéretes fejlődést mutatott, júniusban bevetett új specifikációjú erőforrásuk jó előrelépést jelentett, az idény vége előtt – talán a Toro Rosso autófejlesztéseivel együtt, az Amerikai Nagydíjon – pedig jön még egy lépcső. Jamamoto Maszasi, a Honda motorsportfőnöke azt mondja, a 2018-as idény lezárultáig végig kísérletezni fognak.

“A szezon vége felé, a jövő évre való felkészülésként lehetőségünk lesz különböző dolgokat valós körülmények között, a pályán kipróbálni. Szeretnénk élesben próbálkozni, hogy mi működik és mi nem” – mondta a Motorsport.comnak.

A Honda javuló formája nem pusztán a műszaki stáb munkájának köszönhető, a McLarennel való szakítás után a projekt vezetését is átszervezték, az addigi főnök, Haszegava Juszuke feladatait kettébontották, Tanabe Tojuharu vezeti a versenypályán zajló munkát, míg a szakurai kutatás-fejlesztési vezető Aszaki Jasuaki lett.

“Az idei évre átszervezést hajtottunk végre, tisztán elválasztottuk a versenypályás és a fejlesztési feladatokat. Két fő egységünk van, mindkettőt megerősítettük és mindkettő élére erős vezető került. Szóval ezzel és az infrastruktúrát illetően is erősebbek lettünk, mint korábban.”