Szingapúrban szerzett újabb futamgyőzelmével Lewis Hamilton 40 pontra növelte előnyét a rivális Sebastian Vettellel szemben, míg a Mercedes 37 ponttal áll a Ferrari előtt a konstruktőri versenyben, így mondhatni, hogy a jó úton haladnak a bajnoki címek megvédését illetően.

Azonban sem a pontelőny, sem a tény, hogy a hétvégén következő Orosz Nagydíj eddigi négy kiadásán csakis a Mercedes tudott győzni nem számít, a csapatfőnök, Toto Wolff szerint nem dőlhetnek hátra.

“Jobb vezetni, mint nem, de még nagyon sok pontot lehet szerezni. Semmiféle naiv optimizmusnak nincs helye a csapatnál. Izgalmas küzdelem vár még ránk a következő hat versenyen, ezért minden egyes edzésre és futamra odafigyelünk, minden lehetséges területen igyekszünk optimizálni az autót, és mindig a győzelemért indulunk majd.”

“Igen, Szocsiban eddig szép eredményeik voltak, de tisztában vagyunk vele, hogy a Ferrari és a Red Bull is mindentbelead majd, hogy megtörje a sorozatunkat, ezért ugyanolyan keményen kell majd küzdenünk, mint bármikor, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük.”

Míg az elmúlt két évben tavasszal tartották az Orosz Nagydíjat, idén visszakerült eredeti, őszi időpontjára a verseny. Wolff szerint ez is fontos tényező:

“A szeptemberi rendezéssel visszatérünk a 2014-15-ös időjárási körülményekhez, amikor október elején tartották az Orosz Nagydíjat. A jelenlegi autókkal ilyen körülmények között nincsenek adataink Szocsiból, ami plusz kihívást is jelent majd.”