Két hete derült ki, hogy bár a Ferrari 2018 végén elbúcsúztatja Kimi Räikkönent, a 2007-es világbajnok nem távozik a Forma-1-ből, helyette megegyezett első F1-es csapatával, így 2019-20-ban az Alfa Romeo Saubernél versenyez majd.

Räikkönen honfitársa és egykori mclarenes elődje, az 1998-99-es világbajnok, Mika Häkkinen örül, hogy még marad a Jégember.

“Az, hogy Kimi a még két évet marad a Forma-1-ben a Saubernél sokakat meglepett, de két dolgot világosan bizonyít: még mindig megvan benne szenvedély, hogy ezeket a lenyűgöző autókat vezesse, a csapatnak pedig komoly ambíciói vannak” – írta Häkkinen a Unibetnél vitt rovatában.

“Forma-1-es versenyzőként az ember minden egyes reggel tudja, hogy mit is akar majd a futamon. Amolyan rögeszmévé válik, hogy még magasabbra törjön, még jobb eredményt érjen el önmaga és a csapat számára. Viszont ha egy reggel úgy ébred az ember, hogy nincs meg ez a tűz, ideje abbahagyni. Én 2001 végén szálltam ki, amikor még csak 33 éves voltam, de Kimi egészen 40 éves koráig tervez versenyezni. Még mindig sikerre éhes, ez a legfontosabb. Egyszerűen szereti ezt a munkát.”

F1: A nagy előd beállt Räikkönen mögé 1

2001 – Räikkönen első, Häkkinen utolsó F1-es éve

“A tempója is megvan még – Szingapúrban ő volt a leggyorsabb a második edzésen – ráadásul olyan csapathoz megy, ahol szívesen dolgoznak vele. Ez nagyszerű hír Forma-1 számára.”

Häkkinen szerint az Alfa Romeo Sauber jó választás volt Räikkönen számára, az új kihívás sikerélményeket hozhat majd neki:

“A Saubernél kezdte a pályafutását. A csapatnak húzós évei voltak mostanában, de egyértelműen szeretnének tovább építkezni az idei erős eredményekre. Alig egy éves sikerült megszerezniük az Alfa Romeo támogatását, a tulajdonosok ambiciózusak, és Kimitől várják, hogy a következő szintre vezesse őket. Nyilván nem futamgyőzelmekről lesz szó, de néha az is nagy elégtételt jelent, ha sikerül a csapatot előbbre juttatni, sikerül pontokat szerezni, sikerül időnként a nagycsapatokat fenyegetni. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul majd!”