A jelen állás szerint sem a McLaren által év végén ejtendő Stoffel Vandoorne-nak és a Force Indiától a tulajdonos fia, Lance Stroll érkezése miatt távozni kényszerülő Esteban Oconnak sem lesz Forma-1-es ülése 2019-ben. A belga és a francia pilóta, valamint a Mercedes programjából a múlt héten ejtett egykori Manor- és Sauber-versenyző, Pascal Wehrlein is az USA-ban találhatna magának versenyzési lehetőséget, ha szeretne.

“Beszéltünk már vele, bár nem tudom, lesz-e belőle valami. Mindenesetre részéről is megvan az érdeklődés” – mondta a Motorsport.comnak a saját nevét viselő IndyCar-csapat főnöke, Dale Coyne Vandoorne-ról, kérdésre megerősítve, hogy a teljes szezonra vinné a belgát, ha megegyeznek.

Coyne azt mondta, Ocon is nagyon érdekelné, de számára is nehézséget jelenthet az, hogy a Mercedesszel áll szerződésben a francia tehetség, ugyanakkor Wehrleinnál már nincs ilyen probléma. A csapatfőnök a Motorsportnak azt mondta, hamarosan mindkettejükkel felveszi a kapcsolatot.

Amerika lecsapna az ejtett Forma-1-esekre 1

Nem a Dale Coyne Racing lenne az egyetlen lehetőség az F1-es “árvák” számára, a Schmidt Peterson-csapat vezetője, Sam Schmidt is azt mondta a szaklapnak, hogy mindhárom pilótával szívesen tárgyalna, hiszen jó versenyzővel szeretné pótolni az augusztusi poconói balesetében súlyos sérüléseket szerzett, hosszú rehabilitációra készülő Robert Wickenst.

Vandoorne számára még egy út lehetséges az IndyCarba, hiszen a színfalak mögött a McLaren is dolgozik az amerikai projekt tető alá hozásán. A fő cél természetesen Fernando Alonso versenyeztetése, de a cégvezér Zak Brown korábban azt mondta, ha tudnak, az F1-es csapattól elküldött belgának is ajánlanak majd ülést.