A kiváló aerodinamikát, jó kanyarsebességet jutalmazó szingapúri utcai pályán a Red Bull, pontosabban Max Verstappen még a Renault egyértelműen gyengébb, és időnként akadozó motorjával a háta mögött is képes volt a 2. helyet hozni mind az időmérőn, mind a futamon. A holland pilóta úgy véli, mostanra övék lehet a legjobb kasztni.

“Szerintem a miénk a legjobb autó a mezőnyben, ez derült ki Szingapúrban” – mondta Verstappen hazájában, az őt szponzoráló szupermarketlánc egy új üzletének megnyitóján.

“Természetesen azt reméljük, hogy jövőre az új motorszállítóval is a jó irányba haladunk tovább. A megfelelő emberek megvannak, de a csomag még nem állt össze teljesen. Jövőre sem lesz könnyű, de azt remélem, hogy a rá következő évben már esélyünk lesz a bajnoki címre.”

A kérdésre, hogy miért hisz a Hondában, Verstappen így felelt:

“Először is a költségvetésük miatt, ami sokszorosa a mostani szállítónknak. Emellett egyszerűen a jó irányba haladnak a teszteredmények alapján. És nagyon-nagyon akarják a sikert. A mi csapatunk mentalitásának már eleve része a győzelem, és a motornak is ebben a szellemben kell készülnie, a jövő évtől pedig egyértelműen ez is lesz a helyzet.”

A hírek szerint a jelenleg a Toro Rosso kizárólagos szállítójaként dolgozó Honda a jövő heti Orosz Nagydíjra új fejlesztési lépcsővel készül, amellyel a teljesítmény tekintetében át is ugorhatja majd a Renault-t.